Lær at sejle Match28

Konstruktør: Victor Greulich
Længde: 8,40m, Bredde: 2,50m, Dybgang: 1,65m
Deplacement: 2t
Du kan se mere om båden på www.match28.dk.

Match28, som vi i daglig tale kalder M28. Denne båd supplerer vores andre både som en lidt anderledes skolebåd.

Den er 28 fod lang og har en moderne skrog-form dvs. at den er meget fladbundet hvor det næsten kun er finnekølen og roret som er under vandlinien. Dette giver bådens store fart muligheder og manøvre dygtighed. Men det betyder også at når man lægger fra kaj, vil båden drive mere end den sejler indtil den kommer op i fart, hvorfor den ikke vil blive brugt til at træne duelighedshavnemanøvre i.

Ovenstående betyder at M28’eren er mere krævende at sejle end en Albin. Derfor skal man kunne sejle på et niveau som min. svarer til duelighedsprøven taget i SKS, for at få plads på en fast sejlaften. Andre vil selvfølgelig kunne komme med ud og sejle i fx. weekenden, såfremt der er nok ”faste” M28 sejlere med.

M28’eren, sejler optimalt med en besætning på 4-5 personer, den vil derfor blive bemandet med én instruktør og op til 5 elever på en sejlaften.