Søsætning og prøvesejlads med Runa - for sejladsinteresserede

Søsætning af Runa

Efter vinterens arbejde med at klargøre flagskibet Runa på værftet, er hun nu klar til søsætning i morgen torsdag kl 16 ved Nordbjærgs bådevæft. Flytning og istandsættelse er gjort mulig ved Peter 'SIF' Nielsens kærlighed til havnens og værftets historie samt mange hjælpere med passion for træskibe.
 
Alle interesserede er velkomne til søsætningen, som også omtales i ugens 'Villabyerne' øverst på side 2.
 
Prøvesejlads for træskibs-interesserede
Runa er hentet hjem til Skovshoved for at agere sejlende museumsskib for Søfartsmuseet i det sydfynske.
 
Du har nu chancen for at sejle med: Vil du være gast på Runa? Håber du at kunne blive bådfører? Vil du bare nyde synet af det smukke træskib stævne ud for første gang? Eller kribler det for at prøve en kort prøvesejlads med Runa?
 
Onsdag 22. juni vil overordnet skibsfører Peter Baunsgaard instruere fremmødte gaster i klargøring og indøvning af sætning og nedtagning af sejl på Runa, således at en prøvetur med havnemanøvrer kan påbegyndes kl 16.
 
Om vejret arter sig, går prøvesejladen derefter videre ud på Øresund.
 
På hjemmesiden vil vi i løbet af sommeren opdatere med retningslinjer for brug af Runa, herunder begrænsninger mht. vind og vejr.
 
Interesserede kan fremover følge med i aktiviteterne på Facebook i gruppen 'Runas venner' (https://www.facebook.com/groups/995771117167889/), ligesom vi her på hjemmesiden vil opdatere med nyheder.
 
Der arbejdes også på et bookingsystem for gaster og skippere på Runa.

Runa

Baggrundsinformation

"Runa" er Danmarks ældste stadig sejlende sejlskib. Det flotte skib blev bygget i Skovshoved i 1910, og har i mange år haft hjemme på skibsmuseet på Valdemar Slot. Efter mange år i det Sydfynske Øhav er skibet nu kommet hjem til Skovshoved. 

Go to top