Skovshoved bliver centrum for dansk sejlsport i to weekender (opdateret)

.... Og du kan stadig blive en del af organisationen

Før ferien sendte vi en mail ud, om muligheden for at være en del af organisationen til vores ligastævner her i Skovshoved. Lidt er sket siden, hvorfor vi gerne vil minde om denne mulighed, der stadig er åben.
Der var flere, der i weekenden den 17. og 18. september havde regnet med at sejle ØRC. Det er i mellemtiden blevet aflyst, så hvis du ikke længere skal til Malmø, er du selvfølgelig meget velkommen til at melde dig til vores organisation. 
 
Der er blevet nedsat en styregruppe, der skal håndterer planlægningen af ligastævnerne. Denne har overblik over, hvilke opgaver, der skal udfyldes.
  
Vi afholder et informationsmøde for såvel de som har taget stilling til, at de gerne vil være en del af organisationen, som de der gerne vil høre lidt mere inden de siger ja. Så hvis du er i tvivl eller har sagt ja, som kom endelig forbi til dette møde. Det foregår mandag den 29. august kl. 18:30 i medlemslokalet i restauranten.
 
Du må meget gerne meddele, hvis du har mulighed for at være her en eller begge fredage før de to weekender.
Vi opfordrer igen til at læse nedenstående, som blev sendt ud før ferien.
Du er altid velkommen til at kontakte Jan på  hvis du vil vide mere eller har spørgsmål.
 
 
MVH
Styregruppen for Ligastævnerne.
 
Første og vigtige afsnit for alle
36 klubber fra hele landet kæmper hele sommeren i to divisioner om Danmarksmesterskabet for klubber. Skovshoved Sejlklub er forsvarende mester og skal afholde finaleweekenderne for de to ligaer til september. Sejlsportsligaen er et stort setup, som du bl.a. kan se en del video fra ved at klikke HER
 
Setup på havne bliver med storskærme, telte på plænen, speakere, TV optagelser med livesendinger på nettet, mediecenter, forplejning af 150 sejlere og officials, døming på vandet, landets bedste sejlere der kæmper i sportsbåde, målgang ved land, masser af publikum og meget andet.
 
At afholde finaleweekenderne er ikke bare en stor ære for klubben, men også en fantastisk mulighed for medlemmerne, for at være en del af organisationen, når dansk sejlsport centreres omkring vores havn. Derfor opfordre vi kraftigt til, at du melder dig som en del af organisationen, ved at sende en mail til  hvor du sørger for at beskrive hvad du har lyst til at lave i forbindelse med de to weekender. Se uddybning i afsnittet længere nede i denne mail
 
5 gode grunde til at være en del af organisationen
1) Du kommer til at være en del af centrum for Dansk Sejlsport
2) Du kommer til at opleve et stort stævne, der kan være inspiration til mange fantastiske oplevelser i din egen sejlads
3) Du kommer selv til at blive en bedre sejler ved - på tætteste hold - at opleve hvordan de bedste gør
4) Uanset evner, størrelse, erfaring og interesse er der en plads til dig i organisationen
5) Der er mange erfarne stævnearrangører involveret, så der er altid nogen du kan høste erfaring fra.
 
Så meld dig og vær en del af Skovshoved Sejlklubs organisation, når vi sammen skal lave disse store stævner. Du er velkommen til at tage fat i jan på  hvis du vil høre mere, er interesseret eller har spørgsmål.
 
Praktisk information - for de mere interesserede
 
Tidspukter
I weekenden den 10-11 september afholdes der 2. divisions stævne for 18 hold i ligaen og Sportsbådsopen, hvor ca. 20 CB66’ere sejler på egen bane.
 
I weekenden (incl. fredag) den 16-18 September afholdes 1. divisionsstævne for 18 hold i ligaen.
 
Der vil være mødetid kl. 08:00 på de dage der sejles og man kan påregne at være fri ved 18-tiden om aftenen. Begge lørdage er der middag i klubben for sejlere og officials, hvor man som frivillig selvfølgelig er inviteret med.
 
Ligasejlads
Der sejles et cup system i Sejlunionens J70’ere, hvor de 18 hold skiftes til at sejle i 6 både, der racer mod hinanden. Banen ligger lige ud for det nye område i nordenden af havnen (området med kajakpolobaner), og målgang lige ved den nye saunabygning. Der sejles typisk mellem 10 og 20 sejladser om dagen á 20 minutters varighed.
 
SKS skal stille hjælpere til at bemande de forskellige følgebåde, herunder både til besætningsskift, pressebåde, mærkebåde, dommerskib mm.
 
CB66 sejlads
CB66’erne sejler i egne både og på egen bane, som vil ligge i nærheden af ligabanen. SKS skal stille hjælpere til dommerskib og mærkebåd. Der sejles typisk 7-8 sejladser om dagen á 30 minutters varighed.
 
SKS skal stille hjælpere til dommerskib og mærkebåd.
 
Der er brug for alle hænder
Det kan være en stor mundfuld at melde sig til at være med i organisationen af et stævne - specielt hvis man ikke har prøvet det før. Der er på alle pladser en erfaren person, der sørger for at koordinere og informere om, hvad der skal ske hvornår. Samtidig er det, som i enhver frivillig organisation således, at initiativ modtages med kyshånd og man vil opleve frie rammer til at løse opgaverne som man er en del af.
 
Organisationen er opbygget af en styregruppe fra SKS, en overordnet koordinator fra Dansk Sejlunion, en gruppe af erfarne baneledere og dommere fra Dansk Sejlunion, en række hjælpere fra nogle af de andre ligaklubber og hver weekend ca. 20 officials fra SKS.
 
Det sociale er vigtigt
Det er en “fest i festen” at være en del af organisationen. Du vil opleve et anderledes og givende samværd med de andre medlemmer fra klubben. Du vil opleve, at du har det hyggeligt med såvel resten af organisationen som de sejlere, der kommer fra hele landet. Som official er forplejning på plads fra du møder om morgenen til du går hjem om aftenen. Hver morgen er der morgenmad, der er sørget for frokost, der er moleøl og grill efter sejladsen og der er middag lørdag aften. Alt sammen er med officials og sejlere i en skøn blanding.
 
Udstyr
Dansk Sejlunion møder op med centrale personer i den sportslige organisation, mærker, ankre, radioer, flightplaner og alt det andet udstyr, som skal bruges til at gennemføre ligasejladserne. Der er 9 ligaklubber som medbringer en gummibåd og en person til at bemande denne gummibåd.
 
CB66 organisationen kommer med egen baneleder, dommerskib, mærker og ankre.
 
SKS stiller rammerne og organisationen og resten af udstyret til at få det hele til at glide.
 
Opgaver der skal løses
Til et stævne som dette sker der selvfølgelig en central koordination af alle opgaver, men der er brug for hænder til følgende opgaver:
 
- Praktisk opbygning af området inden vi går i gang (lokaler indrettes, telte sættes op, havnepladser organiseres )
- Et forplejningshold på 5 mand, der sikre at der er forplejning til sejlere og officials gennem hele weekenden
- Grej- og gummibådsansvarlige der holder styr på alt udstyr
- 2-3 mand til bureauet, der er centrum for indtjekning, resultatformidling, sejlernes aktiviteter på land
- ca. 10 mand til ligabanen på forskellige poster
- 5-6 mand på CB66 banen på forskellige poster
- 2 mand til at hjælpe i mediecenteret
- Dockmaster, der sørger for at de rigtige besætninger bliver sejlet ud på de rigtige tidspunkter
- 2-3 Runners, der laver alt forefaldende
- Baneledere og dommere fra DS, der er en del af organisationen, men ikke skal findes i SKS.
 
Som sagt: Tøv ikke med at tage fat i Jan for at høre mere...
 
Jan Schlüter tel: +45 2216 0723
mail: 
web: www.skovshoved-sejlklub.dk 
 
 skovshoved preview
Go to top