Om os

Ungdomsafdelingen i Skovshoved Sejlklub har i årevis været iblandt landets største i antal og tilbud og vi har uddannet flere generationer af børn og unge i sejlsportens sjov og udfordringer. Med klubbens store medlemstal har vi en kritisk masse, så man altid finder nogle kammerater, der matcher og kan udfordre ens kunnen og ambitioner, og ønsker man en tæt besat kapsejladsbane, har SKS sejlere nok til udfordringer i den daglige træning.

Utallige af vores ungdomssejlere har stået på sejrsskamlen til store og små stævner i Danmark og i udlandet. Vi har konstant deltagere på landsholdet til EM og DM deltagelse, og de rejser ofte hjem igen med medaljer eller andre fine placeringer.

Ungdomssejlerne fra Skovshoved tager hver sommer en lille uge til Stege, hvor børn og unge i alle aldre hygger sig med sejlads hele dagen og overnatning i telte. En forældregruppe er med på turen for at levere en passende komfort og forplejning, mens trænerne sørger for afvekslende og underholdende træning og spas på vand og land.

SKS Ungdom tilbyder oplevelser på havnen og introduktion til sejlads for de helt små, den grundige uddannelse i 1- og 2-personers joller for de større børn og unge. Dermed lover vi udfordringer op til den næsten voksne aldersgruppe, hvor man spejder over mod de sejladser og sociale oplevelser, der finder sted blandt vores yngste sejlere i voksenafdelingen, som i disse år oplever en stigende søgning af studerende til katamaran, laserjoller og kølbåd.

Flere ungdomssejlere opnår undervejs at blive trænere og instruktører for de yngre, hvorved vi sikrer, at de stolte skovsertraditioner videreføres.