To (tre) virkelig vellykkede stævner i Skovshoved

SKS ønsker et stort tillykke til Frederikshavn Sejlklub for sejren i Skovshoved og tilmed som vinder af det samlede ligamesterskab. Også tillykke til Hellerup for 2. pladsen og KDY for en 3. plads i ligaen 2016. Til præmieoverrækkelsen havde vi fået selskab af OL bronzevinderne i 49'er Jena og Katja og deres helt specielle sejlermaskot: borgmester Hans Toft, som alle ses på billedet med vinderne.

Ligavindere 2016 med Hans Toft

Med mere end 10% af Skovshoved sejlklubs voksne medlemmer på og udenfor havnen de to sidste weekender har klubbens organisation af frivillige fået eksekveret store stævner i Sejlsportsligaens 1. og 2. division samt Sportsbåd Open, som vi kun kan være stolte af.

Adskillige hold fra ligaen takkede SKS for godt værtsskab, og samarbejdet - samt styring af logistikken - med Peter Wolsings organisation har kørt upåklageligt.

Over 4 weekend-dage har morgenmadholdet været i gang i Roklubbens køkken med tilberedning af den store morgenbuffet og smøre-selv madpakker fra kl 7. Resten af organisationen har derefter knoklet på fra land med at sætte loungemøbler op til sejlere, der ventede på deres næste sejlads, sikre løbende forsyninger af vand, kaffe, frugt, kage og ud på eftermiddagen gjort klar til en velfortjent pølse med brød fra klubgrillen. Og på vandsiden er der blevet hevet i ankre og lodder til mærkeflytninger, færget forsyninger og ligasejlere frem og tilbage, samt sikret rigelige forsyninger af kaffe og godter fordelt til dommerskibet Codan og stævneledelsens øvrige mange følgebåde.

Ligastævne 2016 middagHovmesteren har tilmed serveret en lækker middag for sejlere og de frivillige fra DS og SKS - to lørdage en menu på hvide duge og kniv/gaffel - og fredag aften en solid bøf-stroganof-gryde til de sultne foran Sejlerhuset.

Alt dette var muligt baseret på et længerevarende planlægningsarbejde fra Jan Schlüter, som kunne afslutte sin kommando søndag aften med én times poweroprydning overalt på havnen. Ellers har hjælperne bidraget - fra fire ungdomssejlere, der forrige mandag satte plakater op i baglandet, til stævnets menneske- og motordoktor Monberg, der heldigvis havde ganske få opgaver inden for sin ene metier, men på den anden side lige inden stævnet fandt årsagen til, at Playmate ikke kunne starte.

SKS' bestyrelse ønsker hermed at takke hele organisationen af frivilllige ved Sejlsportsligaens 1. og 2. division samt Sportsbåd Open. Udover indsatsen har humøret været højt, og vi SKS'ere har afholdt en "fest i festen", som Jan tidligere påpegede ville ske :)

Sportsligt var SKS' hold ikke i den bedste form i denne weekend, omend vi sluttede ligaen på en samlet 8. plads. Lars Nordbjærg havde efter sidste års suveræne sejr inden denne sæson fået frie tøjler til at prøve forskellige besætningskonstellationer af for at sikre, at SKS fremover har potentielt stærke sejlere i ligaen. Vi kan nu bruge vinteren på at finde den bedste måde at udtage holdet til 2017.

Ligavindere 2016 formand Frederikshavn
Interessant nok havde flere andre ligahold kopieret vores opskrift fra sidste år og sejlede hele sæsonen med det samme team. Frederikshavns suveræne sejr var, ifølge en snak med deres formand Helmuth Melsen (billedet), yderligere baseret på en fasttømret besætning, der siden opti-tiden har sejlet i klubben og til daglig sejler Melges24.

Vi har lidt at overveje inden Sejlsportsligaen sæson 2017 skydes i gang.

Men det bliver ikke sidste gang vi er værter for sådanne store arrangementer. Det var en fest i festen...