Året der gik på kapsejladsbanerne

De sidste par år har jeg i slutningen af hver sæson kigget lidt på årets resultatlister for at se hvordan SKS'erne har klaret sig rundt om på kapsejladsbanerne. Det skal da ikke laves om i år - så her kommer årets kapsejlads-tilbageblik.

Thomas Paasch Kerteminde15Det er svært at snakke kapsejlads uden at snakke om Thomas Paasch i A-Catten. Han har igen i år sejlet en hel masse kapsejladser og har for vane at ende på podiet. Det skete blandt andet i Kerteminde til Sail Extreme, men også vinder af både DM og NM kan Thomas også prale af i år.

Og når vi er igang med A-Cat-klassen, så har Thomas ikke været ene om at repræsentere SKS på flotteste vis i år. Årets nordiske mesterskab blev med SKS'ere på alle tre podiepladser. Tom Bøjland fik sølv og Christian Nygaard fik bronze. 

Tom Bojland

Tom Bøjland gjorde sig også bemærket til VM, hvor han fik en sølvmedalje i "Grand Master"-klassen (som er for A-Cat-sejlere over 50 år). 

En sølvmedalje blev også sejlet hjem til Skovshoved ved Danmarksmesterskabet for 49'ere. Det var Frederik Rask, der sammen med sin gast, der repræsenterer Hellerup, sejlede denne medalje hjem i et stærkt felt, som bestod af mange besætninger med en målsætning om at repræsentere Danmark ved næste OL.

liga brejning

Vores Sejlsportsligahold var i år tilbage i toppen af ligaen. Lars Nordbjærg fik sejlet en podieplacering hjem ved stævnet i Brejning, og holdet blandede sig i topstriden gennem hele sæsonen, men endte lige udenfor podiet i den samlede stilling som landets fjerdebedste ligahold. Lars Nordbjærg sejlede alle årets stævner sammen med Jakob Groth. Derudover var Peter Lang, Philip Lyngbek, Frederik Rask og Cille Smedegaard med ved et eller flere af stævnerne.

Hjemme i Skovshoved har klubben i år igen været vært for både store og små stævner. Traditionerne levede videre i 2017 med afholdelse af "Mellerup Cup" for Knarr og "SIF Skovser Cup" for optimistjoller før sommerferien.
Efter sommerferien var det særligt de to store sejlsportsweekender i september, der var med til at sætte SKS på kapsejlads-danmarkskortet. I den første weekend havde vi besøg af alle klasserne, der sejler Junior-DM. Optimistklassen er naturligvis den største her, men også Zoom8, Feva, 29'er og Laser Radial var på vandet - ligesom at vi også inviterede de voksne sejlere i Hobie- og A-Cats.
Den anden weekend med sejlads var finalen i Sejlsportsligaen, hvor vi havde æren af at være vært for andet år i træk.

 

Jeg har sikkert glemt nogen - og så skriv bare, så føjer jeg jer på listen over flotte SKS-resultater fra årets løb. 

 

 

Tekst af Jon Møgelhøj - billederne er taget fra arkivet (så de kan godt være ældre end fra årets kapsejladser).

Go to top