To weekender med SKS'ere på kapsejladsbanerne

Hjemme i Skovshoved blev der dystet i de flotte knarr-både, men også rundt i landet (og verden) har SKS'ere været ude og sejle kapsejlads.

Forrige weekend blev det store Sail Extreme afholdt i Kerteminde. Her var sejlads i mange forskellige bådklasser - og der var SKS'ere i både optimistjoller og contender-klassen - men det var særligt i A-Cat-klassen, at vi satte vores præg på resultatlisten. Stævnet var også klassens Danish Open, altså deres DM, og her tog SKS sig af alle tre podiepladser med Thomas Paasch som en suveræn vinder. Faktisk så suveræn at hans to fratrækkere var 1. pladser. De to andre SKS'ere på podiet var Christian Nygaard og Tom Bøjland. 

Thomas Paasch Kerteminde15
Arkivbillede af Thomas Paasch - endnu engang dansk mester i A-Cat. 

 

Frederik Rask er i fuld gang med sin OL-2020-satsning i 49'ere. Det bragte ham - og gasten Markus - forbi Medemblik, hvor der blev sejlet med hele verdenseliten. Det blev desværre ikke til en kvalifikation til guldfeltet, så Frederik og Markus sluttede i sølvfeltet.

Frederik Rask 49DM 2017
Billede af Frederik og Markus fra sidste års DM, hvor de kom hjem med sølvmedaljerne. 

Også Sejlsportsligaen startede i den forgående weekend. Her blev der sejlet i Frederikshavn. SKS havde sendt Jan Schlüter, Britt Lilja, Kim Bengtsson og Gudmund Olsson afsted som vores team. De startede weekenden rigtigt flot ud med topplaceringer i de første sejladser. Den gode start kunne dog ikke følges op om søndagen, så SKS slutter stævnet som samlet 12'er. Stævnet blev i øvrigt vundet af hjemmeholdet fra Frederikshavn, som har vundet ligaen de sidste to år. 

liga frederikshavn vinder

 

Tekst af Jon Møgelhøj
Billeder taget fra arkivet og fra Sejlsportsligaen. 

Go to top