En blæsende weekend i Aarhus gav en tur i 2. division

”Aarhus Fest Uge” er for mange i Østjylland ensbetydende med at der sker en masse på kulturområdet og at fadølsanlæggene er taget fra værtshusene ud på gaderne. For sejlere betyder det mere, at det er tid til et af Østjyllands større stævner.
I år var dette stævne med fire baner - og med SKS’ere på tre af dem. Særligt fokus var der på liga-banen, som var udlagt helt inde i inderhavnen, og hvor årets Sejlsportsliga-finale blev sejlet d. 8.-9. september.
SKS stillede med samme hold som på hjemmebanen 14 dage før - nemlig Jan Peter Andersen, Line Haldager, Andreas Ahlén og Lars Marqvart. Og ganske som hjemme i Skovshoved havde det uprøvede ligahold det svært mod de øvede ligahold fra de andre klubber. Derfor sluttede SKS på stævnets sidsteplads og ender som samlet 17’er i ligaen. Dermed står den på en tur i anden division næste sæson. Stævnet blev i øvrigt vundet af Kaløvig, som slutter samlet 2’er efter de meget suveræne KDY’ere.

liga aarhus 2018
SKS' ligahold med Jan Peter Andersen ved roret. Foto: Sejlsportsligaen. 

 

Ude i Aarhus-bugten lå yderligere tre baner. Her blev der dog ikke sejlet lige så meget, for her blev Aarhus Festuge til Aarhus Blæstuge, og alle tre baner måtte fortrække til land lørdag. På katamaran-banen repræsenterede Tom Bøjland og Charlotte Engelsen SKS og fik sejlet en 7. plads hjem. På jollebanen var der også en SKS’er med, men Jon Møgelhøj fik haveri af det voldsomme vejr lørdag og fik ikke gennemført nogle sejladser i contenderklassen.

Go to top