Paul Elvstrøm er gået bort

Paul Elvstrøm – århundredets danske sportsmand og den største sejler nogen sinde – er i går sovet stille ind i sit hjem i Hellerup i en alder af 88 år.

Paul Elvstrøm var den første i historien, til at vinde guld ved fire Olympiske Lege i træk. 15 VM-titler i otte forskellige bådklasser blev det også til. Han deltog ved OL otte gange - over en 40-årig periode (1948-88), hvilket gav ham en plads i dansk idræts Hall of Fame i 2007. Allerede i 1996 blev Paul Elvstrøm kåret til århundredets danske sportsmand.

Pauls Elvstrøms mange meritter på kapsejladsbanerne og betydning for Dansk Sejlsport er særdeles omfattende og det er ikke muligt at beskrive fyldestgørende i denne sammenhæng. Han vil blive husket i mange år af mange sejlere i verdenen som den største nogen sinde.

Skovshoved Sejlklub er stolte over, at vi havde Paul Elvstrøm som æresmedlem fra han deltog i klubbens verdensmesterskab for Starbåde i 1967, til hans død.

Ære være hans minde

paul